Tjedan restorana

hrvatski | english

Partneri

Muzej prekinutih veza nastao je iz putujuće izložbe s konceptom propalih veza i njihovih ruševina. Za razliku od „destruktivnih“ samopomagajućih uputa kako se oporaviti od neuspjele ljubavi, Muzej daje priliku svakome da prebrodi emocionalni slom na kreativan način: donacijom zbirci Muzeja.

Koncepciju Muzeja osmislili su Olinka Vištica i Dražen Grubišć u Hrvatskoj, a otada je obišao svijet i prikupio nevjerojatnu zbirku.

http://brokenships.com/hr 

Mi volimo peć kruv! Tako se povezujemo s našim okružjem jer stvaramo izvrstan kruh i peciva, omogućujemo obitelji, prijateljima i susjedima kvalitetnu hranu, poučavamo i dijelimo znanja o našem zanatu te odgovorno postupamo prema okolišu.

Kruščić je projekt zajedničkog njemačko-hrvatskog ulaganja i ljubavi prema kruhu. Kreator svih recepata je veliki meštar pekarstva Mr.Hubert Berger koji stvara divne kruhove i slastice u njegovoj ekoloskoj pekarnici u Reutlingenu koja je poznata diljem Baden-Witenberga.

Nadamo se da ćete u našem kruhu uživati jednako koliko mi uživamo stvarajući ga.

www.facebook.com/kruscic.split

Na južnim, jugoistočnim i jugozapadnim stranama plešivičkih vinogradarskih amfiteatara, najboljim položajima u cijelom vinogorju, smješteno je pet hektara vinograda obiteljske vinarije Korak. Zbog ograničene površine vinogradarskih nasada, vinarija je orjentirana na proizvodnju visoko kvalitetnih vina za probirljivo tržište i vinske sladokusce.

O stoljetnoj tradiciji gospodarstva Korak svjedoče i drvene bačve iz 1938. i 1941. godine, u kojima se i danas čuvaju najbolja vina.
Posebnu pozornost  vinarija Korak pridaje sljubljivanju hrane i pića (svako jelo drugo vino i druga čaša). Gastronomska ponuda na gospodarstvu je autohtona i originalna, temeljena na sezonskoj hrani proizvedenoj na obiteljskom dobru.

http://www.vino-korak.hr

Na vinorodnim obroncima Plešivice tradicija proizvodnje grožđa i kvalitetnog vina prenosi se generacijama. Autohtonosti i kvaliteti vinske kapljice pridonosi spremnost obitelji Šember da u svakom trenutku bude na izvoru novih tehnologija koje na najuspješniji način pomažu u stvaranju kvalitetnog vina.Klasična proizvodnja vina, pjenušaca i macerirana bijela vina podjednako su važni u cjelokupnom asortimentu gospodarstva.

http://www.sember.hr/

G. Zdravko Jakobović proizvodnjom vina bavi se više od 40 godina, a profesionalno od 2006. godine. Krenuo je s proizvodnjom malih količina, 3.500 l, da bi 2011. g. proizveo 18.500 l. Maksimalna količina koju može proizvesti je 20.000 l. Vinogradi vinarije Jakobović  nalaze se Slavonsko Brodskoj županiji.  Nisu veliki, svega 6 hektara  i 28.000 trsova.  Vinarija se nalazi u Šestinama i grožđe se is Slavonije dovozi hladnjačama. 

Vinarija Korta Katarina nastala je 2005.godine. Osnovala ju je obitelj Lee i Pam Anderson uz pomoć obitelji Ankice i Jeffa Reed. Od tada do danas kupili smo i obnovili 6ha vinograda na najpoznatijim lokacijama, Dingaču i Postupu, te na temeljima starog hotela, koji se nalazi u sklopu posjeda, podigli jednu od najljepših i najmodernijih vinarija u Hrvatskoj. Neposredno uz samu vinariju nalazi se i vinograd s mladim nasadom Crljenka ili Zinfandela. Također imamo sjajnu suradnju s vinogradarima na Korčuli, lokaciji Čara, od kojih dobivamo najbolje grožđe. Do danas smo obavili  6 berbi s Plavcem malim i Pošipom. Sva naša vina koja su u prodaji osvojila su i domaća i Internacionalna priznanja. 

http://www.kortakatarinawinery.com/

Priča vinarije Benvenuti, priča je o obitelji, tradiciji i teritoriju. Smještena u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njeguje tri autohtone sorte - Malvaziju Istarsku, teran i muškat. Obiteljske vrijednosti i tradicija ključan su "začin" Benvenuti vina. Na ovim temeljima proizvode vina u kojima sortnost odražava svo bogastvo vinograda, smještenih na nizu specifičnih mikrolokacija. Jedna od njih, San Salvatore, srce je njihovih sorti. Terasasta konfiguracija i bijela zemlja, uz posebne mikroklimatske uvjete, grožđu ovdje pružaju karakter koji će se u vinu odraziti u naglašenoj mineralnosti, svježini te punom izrazu svih odlika sorti. Ove odlike prisutne su u svim njihovim vinima, od bazične i odležale malvazije, preko svježeg i harmoničnog terana, do intenzivnih i ugodnom kiselinom bogatih slatkih vina.

http://www.benvenutivina.com/

Otvoren davne 1925. godine kako bi pružao luksuzni smještaj putnicima poznatog Orient Expressa, iznimno elegantan, nedavno u potpunosti renoviran, Regent Esplanade Zagreb pravi je arhitektonski dragulj. Smješten u samom srcu grada, u blizini najvažnijih atrakcija, poput Katedrale ili Umjetničkog paviljona, Regent Esplanade Zagreb spaja raskoš art decoa sa svim vrstama suvremenih udobnosti. Već dugi niz godina hotel Regent Esplanade središte je zagrebačkog društvenog života, a ugostio je brojne uvažene goste poput svjetski poznatih estradnih umjetnika, političara i brojnih javnih osoba čije povjerenje potvrđuje status najprestižnijeg hotela u Zagrebu. 

http://www.regenthotels.com/hr-HR/Zagre

Osnovana 2006. godine, Saints Hills je mlada vinarija s vinogradima u istarskom selu Radovani, na pelješkom Dingaču i obližnjoj mu Komarni. Malvazija istarska i chardonnaya čine kupažu Nevina, dok je Dingač, i rosé St. Heels, ponajbolji odraz plavca malog iz vinograda smještenih na istoimenoj, jednoj od najglasovitijih hrvatskih pozicija. Predvođena vinarom Ernestom Toljem, Saints Hills surađuje s jednim od vodećih svjetskih enologa, Francuzom Michelom Rollandom. Uz plasman na domaćem, vinarija je intenzivno usmjerena i na ponudu vina na međunarodnom tržištu, gdje se, nakon pozitivnih reakcija kritičara i javnosti, pozicionirala u restoranima i vinotekama gradova kao što su New York i Chicago.

http://www.saintshills.com/hr/  

Moderni vinski podrum i suvremena tehnologija u proizvodnji mirnih vina i pjenušaca, uz nasade izvrsnih kultivara kao i autohtonih sorata grožđa, te poslovičnu marljivost i tradiciju - temelji su uspješnog vinarstva i skladnog života obitelji Tomac.

Nakon podosta desetljeća proizvodnje i trženja vina na tradicionalan način, godine 1989. napunjene su i prve butelje. Tijekom vremena savladana su mnoga podrumarska umijeća, pa tako i jedan od vinarskih vrhunaca, proizvodnja pjenušca.

http://www.tomac.hr/ 

Otvorenost ka novim vinskim saznanjima, energičnost, pristupačnost glavne su karakteristike vinarije Trapan čiji je začetnik istinski rock'n'roll vinar Bruno Trapan. Od 2005. do danas trudom i upornošću stvoreno je 12 ha ekološki čistih vinograda, a  kvaliteta proizvoda podigla se na višu razinu. Samim time krenulo se u podrumu više pažnje posvećivati odležanim vinima. Želja je sačuvati i naglasiti vrijednost autohtonih sorti, malvazije i terana, također pokazati kako je plodna crvenica južne Istre, prožeta mineralima i vapnencom, idealna za uspjeh stranih crnih sorti, zbog čega se u podrumu stvaraju moćne crne kupaže.

http://trapan.hr/

 

Mendek Mozaik Plavac mali barrique 2008 je moćno vino koje  očituje karakteristika zemlje i drži ravnotežu između voćnosti i okus soli u nosu.
Ovo je elegantno vino  zahvaljujući pažljivom odabiru terena od najboljih položaja na poluotoku u blizini Dubrovnika. Bijela i crvena tla izložena odrazu mora dali su vinu različitih obilježja koja se savršeno nadopunjuju u mozaiku okusa.
U čaši, prikazuje dubok, topli, vrlo zreli buket, svaki put nalala  novih kompleksnih aroma koje čine ukupno zanimljiv i složen buket. Tamno, purpurno-crvena boja koja je na nosu mješavina  maline, kupine, cigare, drva, kavu, i slatkastih - toliko očaravajuće mirise. Mendek Mozaik Plavac mali barrique 2008 je vino puno okus od početka do kraja.

http://www.selekcija-mm.hr 

« 1 2 3 »