Dvorac Mihanović

ADDRESS
Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice
CONTACT
+385 49 203 722, +385 49 203 710
RESTAURANT PARTICIPATES FROM
14.10.-23.10.2022.

S RUČKOM I VEČEROM

GALLERY

PHOTO

8

CHEF

Marko Futivić

O RESTORANU

Na prezentaciji novog jelovnika, šef kuhinje Mirko Ljubić predstavio nam je koncept kojim se vodio prilikom slaganja jelovnika. Sadržaj jelovnika klasičan je kao i u svim restoranima te nudi gostima jela od hladnih predjela pa sve do deserta no posebna čar novog jelovnika je poseban koncept specijaliteta koji omogućava gostima raznolikost ponude. Koncept je pripremljen u 3 smjera – zagorska jela koja su pripremljena prema recepturama karakterističnima za Hrvatsko zagorje, dvorska jela koja su pripremljena prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića koje smo obogatili malim tajnama te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine.

Zagorska jela označena su simbolom zagorske kučice, dvorska jela krunom, a vitalna jela simbolom jabuke što je simbol svih vitalnih jela u sklopu selfness projekta. Naravno, jelovnik sadrži i mnoga internacionalna jela kako bi omogućili gostima da probaju jela koja se poslužuju u mnogim zemljama kao što je tatarski biftek, dimljeni losos, lignje i odresci na razne načine i mnoga druga jela.

Od zagorskih jela će vas oduševiti štrukli pripremljeni čak na 4 načina: štrukli u juhi, zapečeni štrukli u medenici, štrukli na više načina i kraljevski štrukli sa šljivama koji je ugostiteljska ekipa pripremila prilikom posjeta norveškog kralja i kraljice Hrvatskoj na Pantovčaku. No u ponudi se nalaze i mnoga jela naših baka kao što su domaći kukuruzni žganci, zagorska juha, domaća šunka i sir s vrhnjem,mlinci, a uz posebnu narudžbu priprema se i domaća pečena patka i guska te pečeni zagorski puran.

Poseban doživljaj na tanjuru nude dvorska jela pa donosimo neka od njih: Tuheljski pinklec (pirjani šampinjoni sa začinskim biljem u palačinki na pjenici od kiselog vrhnja), Grofovski odrezak (teleći file u palačinki od krumpira i umaku od šampinjona, poslužen s uštipcima i povrćem na maslacu) ili pak Viteška sablja (file od teletine, junetine, svinjetine i puretine s dodatkom povrća, pečeno na žaru, nabodeno na sablju i posloženo na pole od krumpira i pečeni luk) .Vitalna jela idealno su rješenje za vegetarijance tako da se u ponudi nalazi i File lososa na žaru poslužen na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira, kuhano hrskavo povrće, povrće na žaru i mnoga druga j

JELOVNIK:


PRINT VERZIJA

Cijena ručka: 125 kn

Cijena večere: 125 kn

 

 

 

 

Restoran Dvorac Mihanović

Adresa: Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice

Telefon za rezervacije: 049/ 203 710, 049/ 203 772

RESTORAN SUDJELUJE OD

LOCATION

Restaurant location

EAT, SNAP, SHARE, WIN #TRklik

Take photos of your meal and dining experience during the Restaurant Week. In the caption include the hashtag #TRklik, the restaurant name and the dish. The more you take and submit photos the more chances you will have to win lunch or dinner for two in the restaurant of your choice!