Dvorac Mihanović

ADRESA
Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice
TELEFON ZA REZERVACIJE
049 203 772 / 049 203 710
RESTORAN SUDJELUJE OD
14.10.-23.10.2022.

S RUČKOM I VEČEROM

GALERIJA

FOTOGRAFIJA

8

CHEF

Mirko Ljubić

O RESTORANU

A la carte restoran nudi bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih i nacionalnih jela. Tematske večeri u duhu prošlih vremena uz zvukove žive glazbe, zagorski specijaliteti spremljeni od strane vrhunskih kuhara i buke vrhunskih vina samo su neke od čari koji su oduševljavale i samog Antuna Mihanovića. Restoran Dvorac Mihanović u sklopu svog zdanja sadrži nekoliko dvorana koje omogućavaju organizaciju intimnih privatnih večera zatvorenog tipa. Goste najviše oduševljava vinoteka koja osim svog dvorskog štiha, sadrži preko 40 različitih sorti vina od kojih obuhvaćamo cijelu Hrvatsku no poseban naglasak dajemo lokalnim vinarima.
Sadržaj jelovnika klasičan je kao i u svim restoranima te nudi gostima jela od hladnih predjela pa sve do deserta no posebna čar novog jelovnika je poseban koncept specijaliteta koji omogućava gostima raznolikost ponude. Koncept je pripremljen u 3 smjera – zagorska jela koja su pripremljena prema recepturama karakterističnima za Hrvatsko zagorje, dvorska jela koja su pripremljena prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića koje smo obogatili malim tajnama te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine. Zagorska jela označena su simbolom zagorske kučice, dvorska jela krunom, a vitalna jela simbolom jabuke što je simbol svih vitalnih jela u sklopu selfness projekta. Naravno, jelovnik sadrži i mnoga internacionalna jela kako bi omogućili gostima da probaju jela koja se poslužuju u mnogim zemljama kao što je tatarski biftek, dimljeni losos, lignje i odresci na razne načine i mnoga druga jela.

JELOVNIK:


PRINT VERZIJA

Cijena ručka: 125 kn

Cijena večere: 125 kn

 

Čaša vina

 

 

PREDJELO

1. Pileća pašteta s kremom od maline na domaćem tostiranom kruhu

2. Dimljena kobasica u lisnatom tijestu s kremom od hrena, tapenada od buče i mladi luk

3. Juha od buče s biljnim uljem i pečenim kestenima

 

GLAVNO JELO

1. Teleća koljenica ‘osso buco’ s pireem od  krumpira i vrganja, glazirani  kesteni i kukuruzni čips

2. File brancina na žaru s kremom od mladog špinata, poslužen uz zapečenu crn palentu s  tartufom i pečenim škampom

3. Svinjski file sa žara s lješnjacima i kuhani zagorski štrukli s krušnim mrvicama, brokula začinjena maslacem uz žele od Cabarnet Sauvignona i čips od slanine, ulje od timjana

 

DESERT

1. Panna cotta od kestena s kremom od žute dunje i crumble od oraha

2. Čokoladni mousse sa šumskim voćem i sladoledom od mente

3. Sacher torta s cappuccinom i rumom

 

Čaša vina

 

 

 

Restoran Dvorac Mihanović

Adresa: Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice 49215

Telefon za rezervacije: 049/ 203 710, 049/ 203 772

RESTORAN SUDJELUJE OD 14.10.DO 23.10. S RUČKOM I VEČEROM

 

LOKACIJA

Ako od gladi ne znate gdje ste!

UŽIVAJ, SLIKAJ, PODIJELI, OSVOJI #TRklik

Slikajte hranu i atmosferu za vrijeme Tjedna restorana! Slike označite s hashtag #TRklik, napišite naziv restorana i naziv jela. Što više slikate to su veće šanse da osvojite ručak ili večeru za dvoje u restoranu po vašem izboru!